«4η Ρουμελιώτικη Κουζίνα», 7 Μαΐου 2017, πρωί – μεσημέρι, Γαλαξείδι

000Γενικά 000Ενημέρωση 002 0ΔΠροσεχώς Γαλαξείδι Γαλαξείδι3 Γεύση από Φωκίδα! Το Γαλαξείδι

4η Ρουμελιώτικη Κουζίνα

7 Μαΐου 2017, Κυριακή, πρωί – μεσημέρι
Λιμάνι Γαλαξειδίου

Στις 7 Μαΐου 2017 και για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο Γαλαξίδι, με την πρωτοβουλία της Τουριστικής Σχολής Γαλαξιδίου (ΙΕΚ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ)  θα πραγματοποιηθεί η 4η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, κατ’εφαρμογή του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών.

Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση για τον τόπο με 2.000 και πλέον επισκέπτες. Λαμβάνει χώρο στην παραλιακή ζώνη του κεντρικού λιμανιού του Γαλαξιδίου με τη συμμετοχή και προβολή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, επαγγελματιών και παραγωγών του νομού Φωκίδας κυρίως, μεγάλων εταιριών όπως ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε., ELECTROLUX HELLAS, ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, FIX HELLAS, μικρές ή μεγαλύτερες εταιρείες Ζυθοποιίας, εταιρείες τροφοδοσίας επαγγελματικών χώρων,  κ.α.

Αρωγοί στην μέχρι τώρα πορεία της εκδήλωσης είναι οι ΛΕΣΧΕΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,  ο κος Ηλίας Μαμαλάκης η κα Αργυρώ Μπαρμπαρήγου η κ. Ελένη Ψυχούλη η κ. Ντίνα Νικολάου και άλλοι καταξιωμένοι chefs.

Γίνεται προβολή μέσα από ηλεκτρονικά μέσα, εφημερίδες, έντυπα και τηλεοπτικά κανάλια εθνικής και τοπικής εμβέλειας κ.α.

Μερικές ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις είναι: Καλλιτεχνικές γαστρονομικές δημιουργίες και διάθεση εδεσμάτων που παρασκευάζονται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τους 120 μαθητές της Τουριστικής Σχολής. διάθεση κρασιού, μπύρας καθώς και άλλων τοπικών προϊόντων που διατίθενται και παράλληλα εκθέτονται από παραγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. παράλληλες εκδηλώσεις όπως διαλέξεις, χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο κ.ά.  διαγωνισμός Μαγειρικής Ρουμελιώτικης κουζίνας με την συμμετοχή τοπικών συνταγών.

Πρόθεσή μας είναι να προβούμε στην συγκέντρωση παραδοσιακών συνταγών της Ρουμελιώτικης κουζίνας , όπως αυτές έχουν διασωθεί από γενιά σε γενιά. Όλα τα διαγωνιζόμενα πιάτα θα φωτογραφηθούν προκειμένου μαζί με τις συνταγές και τα ονόματα των διαγωνιζόμενων να εκδοθούν σε βιβλίο, με την επιμέλεια του Δήμου Δελφών το οποίο θα παρουσιάζεται σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπου ο Δήμος έχει παρουσία.

Θα υπάρξουν 4 κατηγορίες διαγωνιζομένων παρασκευών: ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ, ΠΙΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε κάτοικος του Δήμου Δελφών. Τα πιάτα πρέπει να είναι παραδοσιακά ή τουλάχιστον τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι καθαρά Ελληνικά προϊόντα και κατά προτίμηση από τον τόπο. (Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγονται κρέμες γάλακτος, τυρί ξένης προέλευσης, μπαχαρικά, φρούτα και λαχανικά που δεν είναι Ελληνικά.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει την ημέρα του διαγωνισμού και μέχρι τις 11.30 πμ. θα πρέπει να φέρει την παρασκευή του στον χώρο του διαγωνισμού όπου και θα εκτεθεί.

Η προσπάθεια βασίζεται στον εθελοντισμό, απαιτεί τεράστια υλικοτεχνική υποδομή και υποστηρίζεται από μη κερδοσκοπικούς φορείς όπως η Τουριστική Σχολή Γαλαξιδίου, ο Δήμος Δελφών, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,  οι τοπικοί σύλλογοι, Επαγγελματιών, Ξενοδόχων κ Τουριστικών καταλυμάτων, Πολιτιστικός και Γυναικών Γαλαξιδίου, Επαγγελματικό επιμελητήριο Φωκίδος και πλήθος εθελοντών. Ευελπιστούμε στην συμμετοχή και στην στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια τουριστικής προβολής του τόπου, προκειμένου εκτός από τις φυσικές ομορφιές του, να αναδείξουμε άλλη μία πτυχή της κουλτούρας μας που είναι η “φιλοξενία μας”, μέσα από τις εκδηλώσεις της 4ης Ρουμελιώτικης Κουζίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα: Δημαρχείο Γαλαξιδίου 2265 3 51221 κα Λίνα Χαλδεάκη και  ΙΕΚ Γαλαξιδίου 2265041997 κα Ελένη Κωστάκου.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΤΣΟΝΑΚΑΣ

Φωτογραφίες από την 3η Ρουμελιώτικη Κουζίνα

Comments are closed.