Επιλογές

Οι επιλογές που έχετε κατά τη διαμονή σας στο Γαλαξείδι είναι πολλές, από μπάνιο στις καθαρές παραλίες του και περπάτημα στα γραφικά σοκάκια του μέχρι επίσκεψη στο εκπληκτικό Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο και ενασχόληση με θαλάσσιες δραστηριότητες. Ακόμη μπορείτε να ασχοληθείτε με εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στη γύρω φύση, ποδηλασία, καταδύσεις και θαλάσσιο καγιάκ.

Γεύσεις

Στο Γαλαξείδι θα γευθείτε μοναδικά εδέσματα, όπως κελέμια, γεμιστό καλαμάρι, μυδοπίλαφο, γαλατοσαλάτα και βέβαια, το γευστικότατο ρουμελιώτικο κοντοσούβλι! Δε λείπουν και τα γλυκά όπως η καρυδόπιτα και το ραβανί.

Εκδηλώσεις

Στο Γαλαξείδι διοργανώνονται εκδηλώσεις, όπως αφιερώματα στις τέχνες και τα γράμματα, στην αγάπη για τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο της ναυτικής πολιτείας και μουσικές παραστάσεις τις νύχτες του σεληνόφωτος. Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες που γίνονται κάθε χρόνο στο Γαλαξείδι, συγκεντρώνουν κόσμο από πολλές χώρες.

Το Αλευρομουτζούρωμα είναι η πιο φημισμένη εκδήλωση που γίνεται στο Γαλαξείδι, την Καθαρή Δευτέρα και συγκεντρώνει κόσμο από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχει ενεργά σε αυτή.

    No feed items found.

Comments are closed.